Любомир Гърков с първо състезание с автомобили

Любомир Гърков с първо състезание с автомобили

Един от водещите пилоти у нас в клас KZ Любомир Гърков участва в първото си автомобилно състезание. Това се случи миналия уикенд на пистата Дракон края Калояново, където се състоя Drakon Christmas Competition от типа Тайм Атак.

Гърков участва с Рено Клио Спорт, което е и личният му автомобил, в клас Street до 2000 см3 (нормален уличен автомобил без подобрения с нормални гуми).

Надпреварата включваше 5 карания на пистата Дракон на пълната конфигурация, от които първите 2 на мокро, а 3-ото, 4-ото и 5-ото на сухо. В категорията участваха 9 пилоти, всеки от които с транспондери за засичане на време за обиколка.

Гърков спечели надпреварата, като записа най-добри времена в 4 от 5-те карания, като остана втори (на 0.7 сек от първия) в последното, тъй като колата започна да прекъсва.

Преди това участие Гърков имаше само едно каране със състезателен автомобил. Това беше в началото на 2020 г., когато Любо кара на тест тренировъчната кола Хонда Сивик на многократния шампион на Затворен маршрут в серия Туринг Иван Влъчков.