Любомир и Венцислав Маринков ще участват на Балканската купа в Кюстендил

Любомир и Венцислав Маринков ще участват на Балканската купа в Кюстендил

Любомир и Венцислав Маринков ще участват на състезанието по картинг за Балкснаката купа в Кюстендил на 18 октомври. Това обявиха двамата пред karting.bg. Това ще е първо състезание за Любо за годината. За последно той кара в първия кръг от Националните серии през 2019 г.

За последно пък баща и син Маринкови участваха заедно в състезание преди 2 години. Сега двамата ще карат отново в клас Rotax Senior. Очаква се състезателите в този клас да са над 5, което предвещава интересни надпревари и оспорвани битки.

В клас KZ пилотите ще бъдат по-малко от обичайното за този сезон. От водещите на линия ще са Юлиян Серафимов и Любомир Гърков. Няма да участват Радослав Кобуров, Владимир Арабаджиев и Искрин Арабаджиев.

На Балканската купа за първи път в Mini ще кара Любослав Руйков, който е убедителен лидер в Mini BG. Любо вече направи тестове с машина от по-горния клас през август, а догодина ще се състезава при батковците. Сега в Кюстендил при най-малките в негово отсъствие се очаква оспорвана борба за призовите места между Виктор Тодоров, Пресиян Стоянов и Стефановски.