Любослав Руйков с победа в съботните сесии в Лонато

Любослав Руйков с победа в съботните сесии в Лонато

Българският пилот Любослав Руйков се справи отлично в днешния първи ден от надпреварата ROK Winter Cup Trophy в Лонато, след като завърши втори в квалификацията в своята група и след това завърши първи в своя хийт.

Зимната купа на ROK е сред най-авторитетните картинг състезания в Италия и победителят автоматично се класира за суперфинала на ROK в края на годината. В класа на Руйков – Junior, този уикенд са събрани много силни пилоти, като максималният брой участници – 54 беше запълнен много бързо.

Руйков започна деня с първо време в свободната тренировка в своята група от 27 пилоти с време 49.238 секунди в най-бързата си обиколка. Втори остана Джулио Мазолини, като италианецът постигна 49.281 секунди за обиколка. В квалификацията първи завърши Мазолини с 48.617 секунди, а Руйков си гарантира място в челото с второ време  – 48.743 секунди, а в общото подреждане на Junior Любо остана 4-и.

И в хийтовете дойде най-силната атака на Руйков – първо време в неговата серия, като на финала имаше аванс от 0,313 секунди пред най-силния си преследвач Гуидо Бидоли, а двамата се откъснаха пред друг италианец – Федерико Сбарделати, който завърши на почти 5 секунди от българина.

Любо Руйков се състезава с подкрепата на Nivel Story Ltd, HTI Bulgaria EOOD, Z&M Private Co и Камфорт Кепитъл ЕООД. Утре предстоят решителните състезания – двата префинала и финалът на първата голяма купа на ROK за сезон 2024 в италианския картинг.