Любослав Руйков с поредно силно каране в Италия

Любослав Руйков с поредно силно каране в Италия

Любослав Руйков записа поредното си силно класиране тази година на състезание в Италия. Българският пилот показа много добра скорост във 2-ия кръг от италианския шампионат по картинг ACI в клас Mini GR3, който се проведе миналия уикенд на пистата Ла Конка.

Руйков, с механик Станислав Каваримов в своя екип, се състезава за екипа на Team Driver със съдействието на Nivel Stroy Ltd, както и на HTI Bulgaria EOOD и Z&M Private Co, които подкрепят отбора и пилота за втора година.

Конкуренцията отново беше много сериозна с участието на над 50 пилоти, най-добрите от които в класа бяха на линия. В квалификацията Руйков записа 7-о време в своята група и това означаваше 7-а стартова позиция в хийтовете. В тях той кара отлично, като записа 4-о, 5-о и 6-о място във всеки един от маншовете.

В неделя предстояха двата финала, в които той води страхотни битки. В първия Руйков потегли 6-и и не беше лесно да запази позицията си. В крайна сметка той стана 10-и след доста борба. Във второто състезание Любо показа много добър ритъм и напредна с 3 места спрямо стартовата позиция и финишира 7-и.

„Мисля, че Любо се представи доста на ниво като се има в предвид че никога не беше извън топ 10 квалификация, хийтове и финали, обясни Каваримов. – Всички останали караха и предната седмица, но Любо трябваше да завърши успешно учебната година в 5-и клас. Липсваше ни малко тренировка, защото и 2-та дни преди състезанието валеше и пистата изсъхна само за 1 каране от 10 мин. Любо е с най-добро класиране от целия отбор. Не трябва да изключваме и факта, че първите 5 са с мотори GK, които изглежда даваха доста предимство, но и първите двама с тях бяха дисквалифицирани от хийт.“