Лора Христова с най-добро класиране от българските пилоти за Европейската купа

Лора Христова с най-добро класиране от българските пилоти за Европейската купа

Лора Христова записа най-доброто представяне от българските пилоти, които участваха на Европейската купа по картинг в Ротакс – Rotax MAX Challenge Euro Trophy, която се проведе във Вакерсдорф, Германия този уикенд. Плевенчанката завърши на 24-о място в общото класиране в клас Ротакс Сениор.

В първия финал днес Лора имаше проблеми с двигателя, който се появи още от предния ден по време на маншовете прекъсваше, и тя завърши на 30-о място от 32 участващи пилоти. За втория обаче проблемът бе открит – малка гума, която свърза ауспуха с цилиндъра.

Тя беше сменена и съответно във 2-ия Христова можеше да поддържа много по-добро темпо, което и позволи да финишира 20-а след серия от изпреварвания. Това и отреди 24-о място в крайното класиране, с което с оглед на проблемите е много добро.

Другите двама наши представители Дейвид Митов (на снимката горе) и Люисян Савов участваха в клас Ротакс Джуниър. Митов завърши съответно 27-и и 24-и в двата финала, което му осигури 26-ата позиция в общото подреждане за състезанието.

Савов обаче нямаше късмет. И в двата финала той беше ударен от съперник. В първия той отпадна още след откриващата обиколка, а във втория завърши последен.