Лозанов и Мишинков с победи в 5-ия кръг на Лаута

Лозанов и Мишинков с победи в 5-ия кръг на Лаута

Кристиян Лозанов и Делян Мишинков спечелиха 5-ия кръг от Зимния любителски шампионат на Картинг писта Лаута от Sodi сериите. Състезанията се състояха при слънчево и топло време и предложиха интересни битки.

В клас Sprint Cup Лозанов записа победа във финала и второ място в суперфинала, с което събра 41 точки и бе недостижим. Втори се нареди Цветомир Маринов с 36 т. Местата на подиума допълни Симеон Юруков.

Спечелилият суперфинала Спасимир Стоев остана 4-и след недобри класирания в полуфинала и финала. Топ 5 допълни Делян Мишинков, а победителят от предния 4-и кръг Георги Ванков остана 6-и.

В клас Junior Cup поредна победа записа Мишинков, който се състезава и в двете категории. Той спечели финала и суперфинала. Втори и в двете сесии се нареди Виктор Николов, който показа голямо израстване и бе близо до скоростта на Делян.

Трети се класира Кристиян Димитров с 3-и места в двата хийта. Във финала Димитров направи страхотна битка с много изпреварвания с Цветелин Цонев. В суперфинала Кристиян финишира 4-и, но третият Калоян Генов бе наказан с изместване с 1 място назад заради удар с Цонев.

Така Генов остана 4-и, като семейството му категорично не бе съгласно със санкцията на съдиите. Двамата с Цонев завършиха с равен брой точки – по 21, като с по-добра най-бърза обиколки 4-и в общото подреждане стана Калоян. Шести и седми се наредиха Георги Илиев и Петър Шингов с равни точки. За Шингов това беше първо състезание за сезона.

Ето и резултатите от двата класа за кръга: