Любомир Гърков за трудния преход от Ротакс към KZ и обратно

Любомир Гърков за трудния преход от Ротакс към KZ и обратно

Интересно започна новият сезон за Любомир Гърков. Пловдивчанинът започна с участие в Кюстендил в новия за него клас KZ. Спечели изненадваща победа, но след това за втория в Хасково трябваше да мине отново в Ротакс Сениор, след като не се сформира клас при най-големите. За трудни преход между класовете и конкуренцията Гърков сподели в интервю за karting.bg.

В първия кръг спечели в KZ, а в Хасково във втория стана втори в Ротакс Сениор с равни точки с победителя. Как успя да се пренастроиш толкова бързо с такъв успех?

– Беше доста сложно. Карах около 1 месеца новата ми машина в KZ. Но за втория кръг трябваше да премина към стария клас, след като не се събраха достатъчно пилоти, за да сформираме клас в KZ.

Кое ти беше най-трудно?

– Точните на спиране и траекториите са много по-различни в двата класа. Не беше лесно да свикна отново. Липсваха ми скоростите. Отне ми доста време, но се справих.

Имаше късмет в първия кръг и спечели при добро стечение на обстоятелствата? Как прие този успех, изненада ли те?

– Да, не беше заслужено. Но и това го има в спорта.

Как намираш конкуренцията при завръщането ти в Ротакс?

– Конкуренцията е желязна – Лора Христова, Николай Арабаджиев. Те са много сериозни съперници, като Лора беше с около половин секунда на обиколка по-бърза.

За следващия кръг в Хасково в кой клас смяташ да караш?

– В KZ. Дано този път се съберем достатъчно пилоти. Призовавам пилотите да идват на състезанията и да участва, за да има повече конкуренция.