Макси Колев и Йордан Борисов караха в 8-ия Открит ден на картинг спорта

Макси Колев и Йордан Борисов караха в 8-ия Открит ден на картинг спорта

Макси Колев и Йордан Борисов взеха участие в поредния 8-и Открит ден на картинг спорта. Той бе организиран по традиция от шампиона в Националните серии в клас Ротакс Сениор Любомир Маринков миналия уикенд.

Денят протече нормално. Макси Колев от Чирпан, който преди две седмици направи тестове с Интрепидa в Хасково и се представи много добре, сега пробва Прагата. Този картинг както и пистата в Кюстендил за него бяха абсолютно непознати.

Вторият и напълно нов участник беше Йордан Борисов от София. Той е на 17 г. и неговата мечта е да стане автомобилен състезател. Затова иска да започне с картинг. Досега е участвал на състезания на София Картинг Ринг и на Лаута с ренталки. Веднъж е карал и с машина Ротакс в Кюстендил преди един месец.

Йордан Борисов

Той тества Интрепида, като двамата излизаха заедно на пистата и периодично си разменяха водачеството. Първите две сесии караха много предпазливо, като целта и на двамата беше да се запознаят с пистата и машините. Третата сесия вдигнаха темпото, но Йордан се умори което е нормално за първа тренировка и реши да не продължава.

Макси навъртя още една сесия заедно с Маринков, в която вдигна темпото още повече, след което заваля дъжд и той реши да спре с тренировките. Дъждът обаче след това спря, пистата бързо изсъхна, което даде възможност на Любомир да направи две пълни сесии.

И Йордан и Макси останаха доволни от тестовете, които направиха. И двамата проявиха желание да продължават с тренировките, за да могат да се подготвят за състезание.