Малко не достигна на Руйков да се класира за полуфиналите в Лонато

Малко не достигна на Руйков да се класира за полуфиналите в Лонато

Само 1 позиция не достигна на Любослав Руйков да се класира за полуфиналите от първия кръг на WSK Euro Serries в Лонато, Италия. Българският пилот се състезава в клас Mini за екипа на Ward Racing, като нямаше късмет във важни моменти от уикенда.

На квалификацията правеше много бърза обиколка, която можеше да го класира след първите 15 в общото подреждане и топ 5 в групата. Но 2 завоя преди края на тура настигна движещ се бавно пилот. Успя да го изпревари, но това му коства загуба на половин секунда.

Това остави Руйков едва 57-и в общото класиране, което означаваше, че трябва да стартира 19-и във всеки хийт. А това усложняваше задачата му и налагаше да натиска много, за да догони съперниците си. Освен това пред него на 2 пъти станаха катастрофи. Той успя да ги избегне, но това му костваше време.

Руйков и Каваримов на Лонато

В последния хийт Руйков пропусна шикана и излезе леко от пистата. Това обаче доведе до скъсване на веригата и незавършване. Така Руйков остана 69-и в общото класиране, като първите 68 продължиха напред към полуфиналите.

Проблеми на Любо през целия уикенд създаваше и пистата. За 4-те хийта условията се променяха драстично, което доведе до това да се кара с различни настройки. А българският пилот още няма толкова опит и му бе по-трудно са се адаптира към промените.

Неговият треньор Станислав Каваримов остана доволен от показана скорост и потенциал по време на уикнеда. Следващото състезание за Руйков е идния уикенд пак на Лонато отново в кръг от WSK Euro Serries.