Малшанс попречи на Цолов да се бори за победата на Европейското по картинг

Малшанс попречи на Цолов да се бори за победата на Европейското по картинг

Голямата надежда на българския моторен спорт – картинг пилотът Никола Цолов показа впечатляваща скорост във втория кръг от Европейския шампионат по картинг, който се проведе през уикенда в Италия.  За съжаление, катастрофа с друг пилот във финалното каране, извади българинът от битката за победата.

Въпреки факта, че Цолов не завърши състезанието, състезателният уикенд бе много положителен за него. Нашият пилот се класира на чудесната шеста позиция на квалификацията от 67 участника. След нея, последваха пет квалификационни манша, където Никола успя да запише една победа и две втори места. В останалите два манша, съприкосновенията с други пилоти и липсата на късмет, доведоха съответно dо 16-та и 18-та позиция.

На финалното състезание, Цолов стартираше на 13-та позиция, но удар с друг пилот му попречи да продължи битката за челните позиции.

През тази седмица българинът започва подготовката си за Световното първенство, което ще се проведе през ноември на пистата Портимао в Португалия.  Следващото предизвикателсвто за младия пилот ще е третият и последен кръг от Европейския шампионат в Германия, в средата на септември.