Малшанс за Ивон Симеонова на старта на сезона

Малшанс за Ивон Симеонова на старта на сезона

Ивон Симеонова нямаше късмет в първия кръг от австрийския шампионат RMC и CEZ (Central Europe Zone), който се проведе миналия уикенд в Jesolo, Италия. Това бе и началото на сезона за Ивон и нейния баща и механик Иво Симеонов. Българското момиче имаше много скорост и потенциал, но в решителните моменти шансът не бе на нейна страна.

В квалификацията тя даде отлично второ време в своя клас Micro Max и 4-о за CEZ. Последва великолепно каране в първия състезателен манш, където Симеонова завърши втора, като направи и най-бързата обиколка. А тя бе рекордна на това трасе и с над 0.1 сек по-добра от тези на конкурентите.

Ивон Симеонова

Във втория манш обаче от 2-а позиция тя изостана много назад още при потеглянето, след като процедурата по стартиране не беше изпълнена коректно от стартьора. Въпреки това стартът не беше повторен, а Ивон успя да навакса до 6-ото място за RMC.

В трети манш Ивон не завърши, след като двама пилоти пред нея за удариха и за да ги избегне, тя излезе от трасето. Това я прати последна и след това нямаше смисъл тя да продължава да кара. В общото класиране за кръга от 3-те манша Симеонова е 4-а за RMC и 4-а за CEZ. Следващият кръг от шампионата е на 15-16 май в Рехниц, Австрия.

Нашето момиче с Давиде Форе