Маринов и Колев с победи в първия кръг на Зимния шампионат на Лаута

Маринов и Колев с победи в първия кръг на Зимния шампионат на Лаута

Миналия уикенд в Пловдив започна Зимния любителски шампионат по картинг на Лаута. При сравнително хубаво време за сезона пилотите премериха сили, като се получиха интересни битки.

Общо 11 състезатели участваха в категория Sprint Cup и се бориха за място на почетната стълбичка. Първото място спечели Цветомир Маринов, който спечели финала и завърши 3-и в суперфинала.

Втори остана Николай Атанасов, победил в суперфинала. Местата на подиума допълни Атанас Милинич, който беше най-бърз в полуфинала.

В клас Junior Cup шест пилота взеха участие. Победител стана Максимилиян Колев. Той завърши втори във финала и в суперфинала, което се оказа достатъчно за крайната победа.

Пилотите за второто и трето място бяха с еднакъв брой точки – 29, но по предната позиция в полуфинала осигури 2-ото място за Делян Мишинков пред Кристиян Димитров.

Мишинков спечели Летния любителски шампионат в Junior на Лаута, който завърши преди 2 седмици. На 4-о и 5-о място също с равни точки – по 23, се наредиха Цветелин Цонев и Виктор Николов.

Следващият кръг ще бъде на 15 декември (неделя).