Маринов и Мишинков спечелиха 3-ия кръг от Зимния шампионат на Лаута

Маринов и Мишинков спечелиха 3-ия кръг от Зимния шампионат на Лаута

Цветомир Маринов и Делян Мишинков спечелиха третия кръг от Зимния любителски шампионат по картинг на писта Лаута. Той е част от световните серии Sodi.

15 пилоти в клас Sprint Cup примериха сили в състезанието и се бориха за местата на подиума. Първи след страхотно каране стана Цветомир Маринов, следван от Симеон Юруков. Третото място зае Мартин Манолов.

Маринов спечели полуфинала и финала, а в суперфинала, спечелен от Юруков, второто място му бе напълно достатъчно за крайната победа.

Подиуъм в клас Sprint Cup

Този кръг в класа ще се запомни и с дебюта на двама от най- добрите пилоти от Junior от изминалия сезон през 2019 г. – Делян Мишинков и Максимилян Колев. Само липсата на опит при преминаване през бокса им попречи да се борят за подиума. Все пак огромния опит на Мишинков му помогна да стане 5-и.

Колев можеше да бъде и по- напред, но преминаването през бокса се оказа фатално за по-доброто му класиране. След състезанието и двамата пилоти заявиха, че трябва още да поработят по подобряването на този компонент в тяхното каране.

Двамата бяха най-големите съперници през изминалия сезон, но извън пистата са добри приятели и заедно с Николай Драгинов създадоха отбора Iceman Racing. Тимът, освен че ще участва в 24-те часа на България, започна да се занимава и с обучение и развитие на млади пилоти.

Мишинков пред Николов в клас Junior

В клас Junior шест деца взеха участие и победител стана Мишинков, следван от Виктор Николов и Кристиян Димитров. Делян постигна победа и в двата манша на последното си състезание в този клас, но денят принадлежеше на Николов, с когото Делян работи вече повече от месец.

Виктор си направи страхотен подарък за рождения ден, заемайки вторите места на квалификацията, а след това във финала и суперфинала. Освен с призовата позиция, младият пилот впечатли и със стила си на каране.

Под нивото си се представи Цветелин Цонев, който и в двата финала се забави на старта. В крайното класиране той се нареди 5-и с равни точки с 4-ия Калоян Генов.

След състезанието всички млади пилоти почетоха рожденика Николов на обяд, който вече се превръща в нещо като традиция след последните няколко състезания. Следващия кръг от Зимния шампионат ще бъде на 16 февруари.