Маринов и Шингов с победи във втория кръг на Лаута

Маринов и Шингов с победи във втория кръг на Лаута

Миналата неделя (2 април) се проведе вторият кръг от Летния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. При слънчево, но хладно за сезона време пилотите премериха сили както обикновено в 2 категории – Sprint Cup и Junior Cup.

11 пилоти взеха участие в състезанието Sprint Cup. Първите двама имаха равен брой точки след края, но най-бърза обиколка в състезанието донесе и първо място за Цветомир Маринов. Той стана първи във финала и втори в суперфинала.

Втори остана Атанас Милинич с 43 точки, който победи в суперфинала и завърши втори във финала. Пилотите на 3-о и 4-о място също бяха с равни точки. По-предното класиране в квалификацията даде предимство на Симеон Юруков пред Стоян Досев.

В клас Junior 11 деца премериха сили в състезанието. Най-бърз в квалификацията бе Виктор Николов, който водеше и в първия финал, но в края направи лош бокс и получи общо 6 секунди наказание за удар на конуси. Това го прати 3-и, зад Петър Шингов и Габриел Александров.

В суперфинала Шингов случи на бърз карт и спечели, с което си осигури и победата за кръга, правейки най-бързата обиколка. Николов завърши втори в манша, следван от Габриел Александров. Двамата оформиха в този ред и общото класиране. Четвърти е Денислав Кузев, следван от Стилиян Ралчев.

Следващият кръг от шампионата ще се проведе на 23 април.