Марти Стоянов с успешно първо състезание в клас KZ

Марти Стоянов с успешно първо състезание в клас KZ

След няколко теста с карт със скорости – KZ2 през 2022 г., българският пилот  Мартин Стоянов направи и дебюта си в Капелен Трофи. Това се случи на домашната му писта в Лис миналия уикенд. Квалификацията не премина по план и Марти записа 4-то време.

В първото състезание, решен да покаже истинската си скорост, той направи светкавичен старт и излезе на втора позиция. В първите две обиколки се опита да се бори за първото място, но в крайна сметка малко не му достигаше като скорост и завърши втори.

Във второто Стоянов стартира от втора позиция, запази я и отново финишира втори без особени проблеми. За финалното състезание той вече бе решен да се бори за победата. Отново стартира втори и преследваше водача, но тогава двигателя му блокира и сложи край на амбициите му.

“От гледна точка на пилотирането сме доволни, тъй като Марти дебютира срещу много по-опитни пилоти, обясни бащата на Марти Мирослав Петков. – Той защитава умерено позицията си и освен това демонстрира отличен старт, което не е лесно при картовете със скорости.”