Мартин Беков с второ място за Купата на Румъния

Мартин Беков с второ място за Купата на Румъния

Мартин Беков се класира на престижното второ място в своя клас Rotax Senior в състезанието за Купата на Румъния, което се проведе миналия уикенд на пистата Speed park в Bacau. Той кара за румънския екип на Praga Racing Team.

Уикендът премина при променливи условия, като общо 7 пилоти участваха в Senior. За първата тренировка около трасето още имаше сняг и беше много студено – 0 градуса температура на въздуха. Съответно нямаше и грип.

Неговият баща и механик Александър Беков и целия екип на Praga Racing Team се постараха доста, за да направят добри настройки на машината. В квалификацията Беков постигна 2-о време, само на 0.06 сек зад първия.

В хийт 1 Мартин финишира първи, но заради потънал спойлер при изпреварване получи наказание и бе класиран 3-и. Във втория хийт Беков изтърва един завой при опит за изпреварване извън състезателната линия. Все пак се върна на трасето и завърши 6-и.

Съответно за финалното състезание трябваше да стартира 4-и. В 4-ата обиколка той изпревари единия от съперниците, а с втория борбата беше по-ожесточена. В това време лидерът Андрей Марчидан се откъсна. И след като Беков излезе на 2-а позиция, нямаше време да настигне водача, който е шампион за миналата година на Румъния.