Мартин Беков със силно представяне в Румъния

Мартин Беков със силно представяне в Румъния

Мартин Беков се представи много силно в състезанието Transylvanian Trophy Rotax Max Challenge в Румъния. Състезанието е първо такова по рода си и се проведе на пистата Skat Kart.

Надпреварата премина при отлична организация и много добро отношение на домакините към всички гостуващи пилоти. За участие бяха поканени водещи пилоти в Junior класа от различни страни – Румъния, България, Молдова и Украйна. Общо участниците бяха 7.

Писта беше много бърза и предлагаше много сцепление. Беков бързо свикна с нея, като с баща му и негов механик Александър бързо намериха и добри настройки.

В квалификацията даде второ време, въпреки че спука гума. След това и в двата хийта завърши на 2-а позиция, като се защити успешно от атаките на 3-ия в първия хийт. Мартин постепенно подобряваше представянето си и изчистваше траекториите си.

Във финала българският пилот отново завърши 2-и, но вече далеч пред 3-ия, а в същото време беше близо спрямо победителя, който е шампион на Румъния от миналия сезон. Той познаваше много добре пистата и това му даде важно предимство през целия уикенд.