Мартин Стоянов 3-и за австрийския шампионат DAI-Trophy

Мартин Стоянов 3-и за австрийския шампионат DAI-Trophy

Мартин Стоянов записа две 3-ти места в австрийския шампионат по картинг – DAI-Trophy. Той се състезава в категория Easy Kart. Българският пилот беше най-бърз в квалификацията и стартира от полпозишън в префинала.

Мартин стартира първи и поведе, но после беше изпреварен. Той си върна водачеството във втората обиколка. Малко по-късно беше изпреварен отново и докато се опитваше да си върне водачеството се позиционира грешно което позволи на третия пилот да го изпревари.

След това двамата започнаха голяма битка за второто място като няколко пъти си разменяха местата. Накрая Марти започна последната обиколка на 2-а позиция, но двамата настигнаха последния с обиколка. Това забави Стоянов, от което по-опитният му съперник се възползва.

Във финала Мартин започна от трета позиция, и въпреки че води известно време, завърши отново трети. Към края той загуби скорост, защото една от гумите му започна да спада.

„Макар Марти да остана недоволен, че не превърна полпозишъна в победа, за мен това че вече може да се бори със Леон Брунер и Симон Рехенмахер , двама от водещите пилоти в Италианския шампионат, е голям напредък”, каза баща му Мирослав Петков.

Това беше последния кръг от Австрийския шампионат DAI-Trophy, като Марти завърши 5-и. Той е най-предно класиралият се новак в класа.

До края на сезона за Стоянов остават състезания в Италиано-швейцарския шампионат, Европейския трофеи и Световните финали на Easy Kart в Сиена от 4 до 6 октомври.