Мартин Стоянов 4-и в класа си във Франция

Мартин Стоянов 4-и в класа си във Франция

Мартин Стоянов завърши на 4-о място в класа си Х30 Junior на състезанието по картинг в Левие, Франция. Надпреварата беше много напрегната за българския пилот, но и много полезна, тъй като в нея участваха всички топ пилоти от Швейцарския шампионат в категорията.

Това беше първо състезание на Марти на тази писта. Въпреки че тя много допадна на българския пилот, трасето не се оказа лесно за учене. В квалификацията Марти записа 5-то време в класа си Junior на 0.5 сек от най бързия.

В първия манш Стоянов се класира четвърти , но подобри времето си от квалификацията с 0.2 сек, което показва че все още учи пистата. Във втория манш за съжаление моторът го предаде 4 обиколки преди края и Марти не завърши.

Така във финала трябваше да стартира последен 24-ти във общата решетка на Х30 Senior и Junior. На първия завой, както и на предишните състезания в Лис, имаше масово сблъскване между няколко карта , но този път Марти намери пролука във хаоса и още на втория завой беше 12-и.

След това Стоянов направи много хубаво състезание и неговият баща Мирослав Петков остана доволен. Беше много агресивен, но и хитър и в крайна сметка завърши финала 3-и в Junior. В крайна сметка след трите състезания Марти зае четвъртото място в Junior и събра много важен опит.