Мартин Стоянов използва последния кръг в Италия като подготовка за световния финал

Мартин Стоянов използва последния кръг в Италия като подготовка за световния финал

Мартин Стоянов използва последния 7-и кръг от шампионата в Италия – Trofeo EasyKart 2019, като подготовка за световния финал в категория EasyKart, който му предстои от 4 до 6 октомври в Сиена. Това ще е първо голямо състезание за Марти и затова баща му и негов механик Мирослав Петков не си поставя никакви конкретни цели.

Изминалият уикенд беше труден за Стоянов, понеже той пропусна тренировките в петък, а екипът му пристигна в събота сутринта след цяла нощ пътуване. Големият му проблем беше, че в тима объркаха настройката на карбуратора в квалификацията и Марти даде едва 14-то време. А и сесията беше много конкурентна с 20 пилоти в по-малко от секунда! Освен това Мартин кара в тея за първи път през уикенда с нови гуми, което го прати в непозната територия спрямо конкурентите.

Във полуфинала от 14-о място Марти, стигна до 11-ото. През повечето време беше 10-и, но в предпоследната обиколка като се опитваше да изпревари деветия, двамата се сблъскаха и загубиха малко време, което позволи на пилота след тях да се възползва от ситуацията. Мартин обаче кара много силно, като подобри времето си за обиколка от квалификацията.

На финала след добър старт Стоянов се оказа на по-предна позиция, която изненада пилотите пред него и негов съперник го удари и завъртя. Докато се върне на пистата нашият пилот загуби почти цяла обиколка, и след това състезанието беше просто тренировка за него.