Мартин Стоянов с тестове в Италия с карта си за 100 Junior

Мартин Стоянов с тестове в Италия с карта си за 100 Junior

Мартин Стоянов тества своя състезателен карт за категорията 100 Junior на пистата 7 Laghi в Италия. Времето беше чудесно, а условията на пистата много добри. Българския пилот навъртя много обиколки и беше доволен от новото шаси което е по различно от това с което тренираше до сега. Това беше и последната възможност за тест преди откриването на сезона на 7-8 март в Ала.

Почти всички пилоти ще се съберат в Ала за официален тест в четвъртък и петък на идващата седмица. Но Марти ще го пропусне, защото в същото време неговият механик и баща Мирослав Петков ще има тестове на Пол Рикар. Марти ще пропусне и петъчните тренировки от състезателния уикенд в Ала, защото тогава Петков е на тест в Монца. Следващата събота обаче отново ще има тестове, този път с Х30 Junior.

Мартин имашe възможност да пробва и новата категория KZ Junior. За сега той направи само една сесия от 15 минути. С този карт и времената още са по- лоши отколкото с нормалния карт, защото трябва да свикне и изглади смяната на предавките. Скоро Стоянов ще направим пълен тест ден с тази категория.

В KZ Junior се използва двигател “Seven” 80 куб. см, 25 к.с. и е с 6 предавки. Лично Петков много подкрепя тази нова категория. Според него ако имаш намерение да правиш кариера в състезанията с формули, трябва да започнеш да караш със скорости. Той се надява още тази година Марти да направи състезание в тази категория.