Мартин Стоянов спечели последния си старт за сезона

Мартин Стоянов спечели последния си старт за сезона

Мартин Стоянов спечели по блестящ начин последното си състезание за сезона. Той участва във финалния кръг от Easykart EURO Trophy в Италия на пистата Ала в клас 60 Easy.

Стоянов и неговия мениджър и баща Мирослав Петков очакваха дъжд и в двата дни от уикенда. Това щеше да е предпоставка за добро класиране с оглед на това, че Марти се чувства комфортно на мокра настилка.

И точно така се получи. На мокрото трасе Марти беше най-бърз в квалификацията. След това спечели първия манш, като дори не му се налагаше да натиска на максимума.

Във втория манш обаче българският пилот трябваше да стартира втори заради странните правила, приети от организаторите. Мартин обаче изпревари бързо лидера и поведе. До края той нямаше проблеми и завърши първи.

След това дойде време и за големия финал, който обаче не се състоя заради многото вода на пистата. Организаторите прецениха, че условията са твърде тежки и отмениха финалната гонка. Така с първи места в квалификацията и в двата хийта Стоянов бе обявен за победител за кръга

Баща му Мирослав остана доволен от постигнатото, тъй като Мартин е изпълнил поставените цели. А именно да бъде спечелено състезание към края на сезона. А с оглед на ограничените тренировки и тестове, това е голям успех за екипа на Стоянов.