Мартин Стоянов втори в 6-часовото състезание в Рогвил

Мартин Стоянов втори в 6-часовото състезание в Рогвил

Мартин Стоянов се класира на второ място със своя отбор в 6-часовото състезание за издръжливост по картинг в Рогвил. За квалификацията всичките 13 отбора (заради корона вируса броят на отборите бе ограничен) получиха нови картове.

Марти кара сам квалификацията от 30 мин. и постигна полпозишън! Времето му от 45.9 сек бе доста по-бавно от рекорда на тази писта, който Марти постави в 12-часовото състезание миналата година – 43.3 сек. Това ознчаваше, че новите картове бяха по-бавни.

В първия стинт за тима на Марти започна да кара друг пилот. За съжаление той беше завъртян в първата обиколка и изостана последен. След 1 час зад волана седна Стоянов, който само след няколко обиколки подобри времето си от квалификацията, като наложи темпо от 45.6-45.7 сек и успя да се изкачи от 11-о до 2-о място за 2 часа.

Българският пилот дори изпревари лидера, за да се върне във същата обиколка с него. След 1 час почивка за Марти екипът му реши да смени стратегията. Вместо четвъртия пилот в отбора, Стоянов бе сложен в карта за последните 2 часа.

При питстопа обаче в екипа имаха проблеми с презареждането с гориво, заради което тимът загуби 2 позиции. Марти обаче отново наложи високо темпо и си върна втората позиция. Лидерите обаче бяха твърде далеч и макар Марти да беше винаги няколко десети на обиколка по-бърз, нямаше шанс да ги настигне.

„Много съм доволен, че Марти показа много добра издръжливост като в рамките на 5 часа кара 4 и то с много високо темпо! Плюс 30 минути преди това в квалификацията“, коментира неговият треньор и баща Мирослав Петков.