Мелиса Мехмед се присъедини към картинг училището

Мелиса Мехмед се присъедини към картинг училището

Мелиса Мехмед започна обучението в картинг училището на Любомир Маринков. Това се случи миналата събота (27 март) на пистата Пауталия в Кюстендил, където тя кара с машина Интрепид от клас Junior.

За момичето от София това не беше нещо съвсем ново. Именно тя бе една от първите, която започнаха курса в училището през лятото на 2019 г. Тогава обаче тя не го довърши. А сега е амбицирана да изкара пълния курс. Мехмед е на 15 години. Запалила се е по картинга, след като нейна приятелка я е завела на пистата в Красна поляна за рожден ден. От тогава тя започва да кара редовно ренталски картинги.

Сега отново бе зад волана на професионална машина. Тя стартира предпазливо, като още не беше опознала картинга, а и пистата беше студена. Във втората сесия започна да дава повече газ, но бързо се измори и приключи тренировките след 2 излизания.

 

Също в Кюстендил Снежана Илиева направи първи тестове с машина от Ротакс Джуниър. Тя подкара машината Интрепид, предоставена от Маринков, но тестът и не бе към училищните курсове. Снежи направи 1 пълна сесия, за да опознае машината.

След втората обиколка си пролича, че Илиева има много опит в спорта и веднага започна да настъпва газта. На нея и хареса, но за съжаление тя няма да може да кара Junior в състезания тази година, тъй като баща й Цветан Илиев обясни, че участие в шампионата на БФК не се предвижда.

 

Изпитания на Пауталия направи Юлиян Гошев с машината си от клас Senior. С него беше и синът му Йоан Гошев, на 8 г. с картинг от Mini. Засега не е ясно дали ще участват в шампионата тази година.

Картинг училището на Маринков също така обяви, че увеличава дейността си, като вече набира ученици (7 до 11 години) и за клас Mini, с каквато машина то вече разполага.