Мениджърската агенция на Алонсо ще се грижи за Никола Цолов

Мениджърската агенция на Алонсо ще се грижи за Никола Цолов

Основаната от Фернандо Алонсо мениджърска агенция A14 Management ще се грижи за кариерата на Никола Цолов. Той тренира и работи с двукратния световен шампион от Формула 1 от известно време. Българският лъв ще кара тази година в испанската Формула 4.

„Наистина се вълнувам да започна кариерата си в различните формули с присъединяването към програмата A14Management!, заяви самият Цолов. – За мен е голяма чест да мога да попия от опита на легендарния Фернандо Алонсо! С нетърпение очакваме предстоящия сезон. Най-доброто тепърва предстои!“

„A14 Management се роди с идеята да научи младите пилоти на онова, на което спортът е научил нас. Двукратният F1 шампион, двукратен победител в 24 часа на Льо Ман и победител в 24 часа на Дайтона Фернандо Алонсо Диаз представя заедно с доверения си екип A14 Management, , се казва в споделеното от агенцията.

– A14 Management се ражда с намерението да избере малка група пилоти от люлката на автомобилния спорт картинга и да им предаде необходимите ценности за постигане на целите им. Сред тях са физическа подготовка, съвети за взимане на решения и икономически мениджмънт. Целта е потенциалът на всеки атлет да се разгърне максимално. Най-важното е, че в работата си ще вложим наученото от собствения си опит.“

Съдружници на Алонсо в агенцията са Алберт Ресклоса и Алберто Фернандес. Първият се е състезавал с пилота на Алпин на картинг през 90-те години на миналия век. Фернандес пък е личен мениджър на Алонсо и негов приятел.

„Нямам търпение да започна работа с толкова големи таланти като тях двамата. Надявам се те да попият от моя опит и да постигнат мечтите си“, заяви Алонсо.

От A14 Management до момента са обявили, че работят само с двама пилоти – Никола Цолов и Клеман Новалак. 21-годишният състезател от френско-швейцарски произход ще кара през сезон 2022 за тима на MP Моторспорт във Формула 2. През кариерата си досега има титла в британската Формула 3 от 2019 г.

Първият кръг от сезона на Цолов във Формула 4 ще се проведе на 29 април-1 май на пистата Алгарве в Португалия.