Милинич и Виктор Николов спечелиха 2-ия кръг на Лаута

Милинич и Виктор Николов спечелиха 2-ия кръг на Лаута

Тази събота и неделя се проведе вторият кръг от Зимния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. В съботния ден се състезаваха пилотите в клас Junior (до 14 г.), а в неделя тези от Sprint (над 14 г.).

Целта беше по-малките състезатели да могат да участва в неделя във 2-ия кръг от Зимния любителски шампионат на Картинг писта Варна, за който повече подробности можете да прочетете тук.

В клас Junior участие взеха 6 деца. Според новия регламент квалификация нямаше, а пилотите стартираха в полуфинала в обратен ред спрямо класирането в шампионата. така победителя от първия кръг Виктор Николов трябваше да потегли последен.

Пилотите от клас Junior на подиума

Въпреки това след страхотна битка той стигна до 2-ото място, а първи стана Габриел Александров. Във финала Николов изпревари Габриел и спечели, като направи и най-бързата обиколка. С победа и в суперфинала Виктор си гарантира първото място.

Александров, останал 3-и в суперфинала, завърши 2-и за кръга. Трети стана Кристиян Иванов, следван от Петър Шингов, Денислав Кузев (завършил 2-и в суперфинала) и Цветелин Цонев.

В клас Sprint Cup общо 10 пилоти премериха сили в състезанието и победител стана Атанас Милинич, който спечели и двата манша. Втори стана Росен Тодоров с второ място в суперфинала.

Първите трима в категория Sprint

Михаил Великов направи най-бърза обиколка в състезанието,което му донесе 3 допълнителни точки и така се нареди на трета позиция в състезанието, следван от Цветомир Маринов.

Победителят от първия кръг Делян Мишинков трябваше да стартира последен във финала според регламента, в който след доста изпреварвания, наказание и тактическа грешка бе класиран едва 8-и. От тази позиция в супрфинала той стана 4-и и зае 6-ото място в общото подреждане, на 1 т. зад Любо Гърков.

Следващият кръг от шампионата ще се проведе на 19 декември.