Мишинков и Дремин са първенците в Зимния шампионат на Лаута

Мишинков и Дремин са първенците в Зимния шампионат на Лаута

На 9 март се проведе Големият финал на Зимния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. Стартовата решетка за полуфиналите и за двата класа беше по генерално класиране в първенството до момента.

В клас Sprint шест пилота влязоха в битка за титлата. Победител в състезанието и шампион стана Делян Мишинков. Той завърши втори в полуфинала зад Виктор Николов след старт от първа позиция, но с не особено бърз карт.

Във финала обаче машината бе по-добра и още до края на първата обиколка той излезе начело и след бърз бокса след това завърши първи. След него се нареди Мариян Харизанов. С по-бавен карт Николов остана 3-и.

В суперфинала Мишинков поведе, като в първите обиколки плътно зад него бе Харизанов с бърз карт. В хода на състезанието Делян успя да отвори преднина и да спечели пред Мариян.

Харизанов обаче остана 4-и в крайното класиране заради липсата на бонус точки и едва 5-ото му място в полуфинала. Пред него 3-и в шампионата стана Виктор Николов, който завърши именно 3-и във финала и суперфинала.

Втори в шампионата е Стелиян Ралчев, който бе лидер в класирането до финалния кръг. Той нямаше ден и остана 4-и във финала и суперфинала.

В клас Junior 9 пилота премериха сили в състезанието. Победител в Зимния шампионат стана Максим Дремин, който спечели всички финали и по този начин си заслужи короната за първи път в кариерата си. Той бе лидер в класирането преди финалния кръг.

Втори в шампионата завърши Борис Родригес-Матов, който пък зае 2-ото място във всички сесии. Той бе на тази позиция и преди финалния кръг. Трети се нареди Мартин Мирчев, който бе 3-и във финала и суперфинала.

Четвъртото място зае Денислав Кузев, следван от Кристиян Михайлов, Теодор Карамитев, Мартин Янчев, Даниел Петков и Мартин Денчев.