Мишинков и Николов са победители в Летния шампионат на Лаута

Мишинков и Николов са победители в Летния шампионат на Лаута

Миналата неделя (19 ноември) се проведе Големият финал на Летния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. Състезанието се проведе при слънчево, но хладно време, и предложи много оспорвани битки. Стартовата решетка за полуфиналите и за двата класа – Sprint и Junior, беше според генералното класиране от шампионата до момента.

В клас Sprint осем пилота влязоха в битка за шампионската титла. Победител в състезанието и шампион стана Делян Мишинков. Той случи на бавен карт в полуфинала и остана 3-и. Във финала той излезе начело още до края на първата обиколка и спечели, въпреки 3 сек наказание за бутнат конус в бокса.

В суперфинала Мишинков поведе след старта и след това с много постоянни обиколки бе недостижим. Той спечели с голяма преднина, като направи и най-бързата обиколка.

Лидерът в шампионата преди финалния кръг Цветомир Маринов стана първи в полуфинала. Във финала обаче той се удари в гумите на шикана и остана едва 6-и. В суперфинала завърши 2-и, което означаваше и 2-о място в крайното класиране за шампионата на 5 точки зад Мишинков.

Трети в шампионата стана Стоян Досев, който се отличи с 3-о място в суперфинала. Много силно състезание направи Стилиян Ралчев, който стана 2-и в полуфинала и финала, но липсата на бонус точки от генералното подреждане преди финала го остави 4-и.

В клас Junior 7 пилота премериха сили в състезанието. Победител в Летния шампионат стана Виктор Николов, който спечели и 3-те състезания. Втори на стълбичката се качи Денислав Кузев с втори места в полуфинала и финала.

Третото място зае Борис Родригес-Матов, който направи силен суперфинала, където се нареди 2-и. Четвъртото място бе за Ралица Гъдева, следвана от Мартин Мирчев.

Следващото състезание на Лаута ще бъде на 3 декември, когато ще се проведе вторият кръг от Зимния любителски шампионат.