MRKPro спечели ЕКО 24 часа на България, GLS Racing най-напред от българските тимове

MRKPro спечели ЕКО 24 часа на България, GLS Racing най-напред от българските тимове

Единственото по рода си отборно картинг състезание за издръжливост „ЕКО 24 часа на България“ приключи с удивителни резултати и незабравими пистови моменти, създадени от 34 отбора с над 200 пилоти от целия свят. За едно денонощие на картинг пистата в град Хасково, те постигнаха общо 52 000 обиколки и точно 1 440 минути постоянно каране, изпълнено с висок адреналин и хъс за победа.

В категория PRO,първи пресякоха финалната права френският отбор на „MRKPro” с 1584 обиколки и изминати 1671 километра, следвани от белгийския отбор „KartEvents.BE”. На трето място се класира българският отбор „GLS Racing Team”, който съответно бе най-напред от нашите екипи. В категория GOLD първи се класира белгийският отбор „Jakpom”, а на второ място– швейцарците от „EirizRacing”.

Голямата изненада на „Малкия Льо Ман“ беше „Отборът на звездите“, който завърши на почетната трета позиция в категория GOLD. В звездния екип се включиха спортни легенди на България като автомобилния състезател, печелил 24-часа на Нюрбургринг – Павел Лефтеров, рали пилота и европейски шампион – Крум Дончев,  световния шампион в Супер Ендуро сериите – Теодор Кабакчиев и ултрамаратонеца – Красимир Георгиев.

Заедно с тях караха актьорът Асен Блатечки, кулинарят и ТВ водещ Лео Бианки, бийтбокс изпълнителят Александър Деянов – Скилър и певецът Рафи Бохосян. Макар и разнороден, отборът показа изключителна солидарност и завидни картинг умения, които доведоха до престижното им класиране.

Стартът на състезанието на пистата в град Хасково бе даден на 10 октомври, 2020 г. точно в 13:00ч., а финалната линия бе пресечена на следващия ден по същото време. Освен сериозното предизвикателство за доказване на издръжливост, липсата на сън и силната преумора, отборите се изправиха и пред още едно препятствие – обръщането на посоката на движение на пистата, 12 часа след старта на надпреварата,което бе маркирано със зрелищна заря.

Докато участниците се бориха за най-престижната позиция, публиката участвав забавни игри с награди, организирани от ЕКО България – генерален спонсор на събитието.Компанията се включи в битката за издръжливост и чрез отбора си „Еко Рейсинг Тийм“, съставен от представители на медиите, служители на ЕКО България и победителите от специална онлайн игра.

Организаторите, състезателите и гостите на събитието се включиха ив благотворителната кампания за набиране на средства необходими за спешното лечение на едногодишната Йоана от град Хасково. В подкрепа на малката Йоана,те предоставиха част от таксите, събрани за участие в състезанието, както и лични средства.