Над 60 човека се включиха в благотворителното състезание в памет на Сена

Над 60 човека се включиха в благотворителното състезание в памет на Сена

На 1 май на картинг писта Лаута и картинг писта Варна за поредна година се проведе традиционното благотворително състезание в памет на Аертон Сена.

На тази дата се навършиха 30 години от смъртта на легендарния бразилски пилот на Имола. Заедно с RaceFacer.com, Картинг писта Варна и Картинг писта Лаута се обединиха в каузата “Да помогнем на Виктор да проходи”.

Над 60 човека се включиха в квалификациите на пистите във Пловдив и Варна, а 16 пилота взеха участие в отборното състезанието на Картинг писта Лаута.

Според времената дадени през деня участниците се разпределиха на пилот с най-бърза обиколка ,с пилот с най-бавна. Първо място за Александър Неделчев и Стилиян Ралчев, втори се класираха Стоян Досев и Георги Иванов, следвани от Борис Родригес-Матов и Пресиян Дечков.

Четвърто място за Петя Баръмска и Костадин Костадинов,следвани от Стафан Марудов и Владимир Кършев, Максим Дремин и Кристиян Михайлов, Виктор Николов и Никола Тодоров, Адриан Аначков и Йордан Радев.

20 пилота взеха участие в състезанието във Варна. Според времената дадени през деня участниците се разпределиха в две финални състезания. Във Финал „Силвър“ победата взе Станислав Стойков! Втората позиция бе за Иво Симеонов. Трети на стълбичката се качи Стелян Железов, а след това се наредиха Виктор Марков, Павел Великов, Станислав Пенев, Стефан Цветков, Станислав Тонев, Олга Кочеткова и Петър Дичев!

Във Финал „Про“, където бяха по-бързите на квалификацията, победата бе за Калоян Радославов! Втори бе Едис Смилянов, а за третата позиция се пребори Ники Николов. След тях в класирането се подредиха Борислав Петров, Томас Тодоров, Николай Митев, Дамян Момчев, Андон Петров, Антони Крусев и Дмитрий Кочетков.

Общо на Картинг писта „Лаута“ и Картинг писта Варна включително от индивидуални дарения в кутия и от RaceFacer са събрани 5307.70лв, които ще бъдат преведени в подкрепа на каузата. Повече подробности: https://bit.ly/3UbNqPq