Наградиха призьорите в Националните картинг серии

Наградиха призьорите в Националните картинг серии

Призьорите в Националните картинг серии получиха своите награди за отминалия сезон. Церемонията се състоя в Пресклуб България на Националния стадион Васил Левски.

Първите трима във всеки клас – Mini Bg, Mini, Rotax Junior, Rotax Senior, No Gear Open и KZ, получиха купи, а всички пилоти, записали класиране в Mini BG и Mini, получиха медали.

Шампиони за сезона станаха съответно Алекс Дешков, Данислав Арсов, Мартин Беков, Йоакеим Соис, Дейвид Митов и Юлиян Серафимов. Отборно Първи е тимът на Хидролифт Рейсинг Тим, следван от Гърков Картинг Спорт и София Кар. Пълните класирания можете да видите ТУК.

Пилотите получиха своите награди от председателя на Националните картинг серии Росен Даскалов. През сезона в шампионата участие взеха общо 66 пилоти от 5 страни.

Александър Спиров, който се занимава с организацията на сериите, заяви, че се надява следващия сезон състезателите да са повече от повече държави. Според него е важно да се запази добрия дух на провеждане на надпреварите.

Засега още няма официален календар за следващия сезон. Даскалов обясни, че се надява през първите месеци на новата година сериите да получат лиценз от Министерството на спорта.

Много снимки от награждаването вижте долу: