Напрегнато състезание за Люсиян Савов в Чехия

Напрегнато състезание за Люсиян Савов в Чехия

Напрегнат уикенд имаше Люсиян Савов в първия кръг от шампионата на Централна и Източна Европа (CEE Rotax Max Challenge) на пистата в град Тринец, Чехия. Българският пилот участва в клас Rotax Senior при сериозна конкуренция от близо 20 пилоти, повечето от които все бързи.

В първия ден когато беше сухо, Савов показа много добра скорост и времена. Люси успяваше да влезе в топ 10. В първото от 3-те състезания той стартира 16-и и стигна до 10-ото място. Но последва наказание от 10 сек заради удар при изпреварване, което го върна назад.

За второто състезание заваля дъжд. За жалост още на първия завой стана масова катастрофа, което доведе до сериозно изкривена щанга. Все пак Савов стигна до финала.

За третия манш Савов потегли от последна позиция. Пистата беше на места суха, на места още мокра. Българският пилот стартира със сликове при много променливи условия и трудна за настройки ситуация. При опит за изпреварване предният му спойлер се закачи в гумата и опираше през цялото време до финала. Това му отне всякакви шансове за добро класиране.

Йордан Савов, който е баща и механик на Люси, обясни, че състезанието е било много добре организирано, а пистата изключителна. Като недостатък той отбеляза, че не е имало достатъчно осигурени мокри гуми и в края е трябвало да карат със стари.