Никола Цолов с първа победа във Формула 4

Никола Цолов с първа победа във Формула 4

Никола Цолов постигна първата си победа в испанската Формула 4. Българският пилот, който се състезава за Кампос Рейсинг, спечели 3-ото състезание от уикенда на пистата Алгарве в Португалия. С него започна новият сезон в първенството, а Никола показа изключителна скорост през цялото време.

Цолов постигна полпозишън в първото състезание вчера, но не потегли добре и изостана в колоната след старта. После навакса до 14-о място и записа най-бърза обиколка. Днес от 2-а позиция в състезание №2 нашият състезател отново изостана в началото, но след това стигна до 5-ото място.

В последното за уикенда трето състезание обаче той дочака своя миг. Никола, потеглил от първо място, се озова 2-и след старта, но още в началото на втората обиколка със страхотна маневра от външната страна на първия завой той пое лидерството.

До финала Никола не го изпусна, като трябваше да се справи с два периода на кола за сигурност и рестартирането на надпреварата. Цолов отново направи и най-бързата обиколка, като събра актив от общо 29 точки. Така Българския лъв, както го наричат, заема 4-о място в шампионата.

„Научихме много този уикенд и е хубаво да го завършим с победа, заяви Цолов. – Трудно състезание с възходи и падения, но успяхме да се изправим на крака и да покажем потенциала си! Благодаря на всички, които ме подкрепяха в отбора, приятели, семейство и фенове.“

Тук е редно да припомним, че идол на Никола сред пилотите е Аертон Сена, който си отиде от този свят точно на днешната дата (1 май) преди 28 години. Следващият кръг от сезона в испанската Формула 4 е на 28-29 май на пистата Херес в Испания.