Никола Цолов с полпозишън и силно представяне в WSK

Никола Цолов с полпозишън и силно представяне в WSK

Миналия уикенд се проведе 3-ти кръг от общо 4 от шампионата на WSK Euro Series на пистата South Garda в Лонато, Италия. В него взе участие българският пилот Никола Цолов.

Това бе първото участие на младия пилот с отбора на Девид де Луки Team Driver в този шампионат. Никола показа забележителни резултати, като спечели полпозишън. В неговата категория Mini 60 участваха общо 92 деца от цял свят.

Цолов постигна най-добро време в квалификациите и това му даде възможността на квалификационните хийтове да стартира винаги от първа позиция.

За съжаление на първи хийт имаше проблем с мотора, който не можа да запали. Така Никола вместо първи, стартира последен – 30-и. Но въпреки това направи много добри изпреварвания и стигна до 14-а позиция.

В следващите 4 хийта той зае две 1-и, едно 2-о и едно 3-о място. Това го класира на 8-а позиция от всички участници и му осигури 4-а стартова позиция в полуфинал B в неделя. В него той кара страхотно и спечели първото място.

Това му даде 2-о място на старта в големия финал в неделя следобед. В него след оспорвана битка Цолов завърши 4-и, като направи най-бързата обиколка.

След този кръг българският пилот е на 8-ма позиция в общото класиране за шампионата. В края на тази седмица предстои 4-тият кръг на пистата в Адрия, където състезанието ще е нощно. Него може да проследите на живо на http://www.wskarting.it/euro_series.asp