Никола Цолов със силно представяне в първия кръг от Европейския шампионат

Никола Цолов със силно представяне в първия кръг от Европейския шампионат

Никола Цолов направи силно представяне в първия кръг от Европейския шампионат в клас OK. Той се проведе в Генк, Белгия миналия уикенд. Българският пилот, който се състезава за тима на DPK Racing, трябваше да се бори с още 73 пилоти и конкуренцията беше много силна.

Квалификацията не беше лесна за Цолов. По време на сесията заваля, докато пилотите бяха със сликове. Никола записа 4-о време в своята група и 16-о в общото класиране, като в най-бързата си обиколка трябваше да изпреварва и двама пилоти, което го забави с няколко десети от секундата. Все пак той остана доволен от постигнатото.

В хийтовете на следващия ден Цолов записа 3-о място с най-бърза обиколка, последвано от 8-о и 10-о. В последния ден предстоеше още един хийт и Никола го спечели отново с най-бърз тур. Това означаваше 7-а позиция след хийтовете.

Във финала българският лъв кара страхотно и от 7-о място финишира на 2-о. За жалост проблем в загряващата обиколка с предния спойлер, който не бе в нормалното си положение, доведе до наказание от 5 секунди. Затова Цолов бе класиран 5-и.

Следващият кръг от шампионата ще е на 27-30 май в Оне Ле Боа, Франция.