Никола Цолов с подиум в 5-ия кръг в Италия

Никола Цолов с подиум в 5-ия кръг в Италия

Никола Цолов завърши на 3-о място във втория финал от 5-ия кръг от националния шампионат по картинг на Италия в клас 60 Мини на пистата Адриа. В категорията участваха 81 пилоти, а механик му беше Станислав Каваримов.

В квалификациите Никола, който караше за тима на бившия пилот от F1 Джорджо Пантано – Birel Art Junior, постигна 3-о време, като беше най-бърз в своята група. След това Цолов кара и много силно в квалификационните маншове.

В единия от тях той завърши 2-и, като в крайна сметка събра 16 наказателни точки и трябваше да стартира 7-и в първия финал, за който се класираха 34 деца, 6 от които определени след репешажи.

В него българският пилот спечели 2 позиции и завърши на 5-о място. Във втория трябваше да стартира 4-и заради обръщането на решетката за първите 8 от първия финал. Но заради наказание от 3 сек за пилота пред него Никола бе нареден 3-и на грида.

Още в първите обиколки след старта Цолов се справи с двамата пилоти пред него и водеше 200 метра преди финала. Тогава той беше изпреварен от двама съперници в оспорвана битка и финишира 3-и, постигайки най-доброто си класиране в Италия.

Цолов със своя механик Каваримов и Джорджо Пантано