Никола Цолов спечели Singha Trophy в Италия

Никола Цолов спечели Singha Trophy в Италия

Никола Цолов спечели Singha Trophy в клас Mini Rok от ROK CUP International Final  на пистата South Gardia в Италия.

Надпреварата беше финал B от състезателния уикенд, в който българският пилот се състезава за тима Birel ART Racing на Джорджо Пантано, и се представи много силно. Механик му беше Станислав Каваримов, а в надпреварата взеха участие 143 пилоти само в клас Mini Rok.

В тренировките той записваше времена, близки до тези на най-добрите. В квалификацията обаче не успя да запише чиста обиколка, тъй като попадаше в трафик, а и на 3 пъти беше удрян отзад при спиране.

Така той остана 46-и в общото класиране с време 55.690 сек, а можеше да свали поне 3 десети. Това направи задачата му в състезателните серии по-трудна, като 10 наказателни точки в повече не му позволиха да стигне до големия финал, до който стигнаха първите 34.

Така той се класира за финал В, където стартира 7-и и завърши първи с аванс от 0.079 сек пред втория. Миналогодишният победител в надпреварата Карол Пашиевчи остана 3-и в малкия финал, а в решетката бе пред Цолов.

В надпреварата участва и друг наш пилот Калоян Върбицалиев, който не успя да стигне до финалите. Той е син на дългогодишния пилот от миналото и председател на федерацията ни по картинг Йордан Върбицалиев, който му беше и механик.