Никола Цолов стигна до големия финал за Купата на Италия

Никола Цолов стигна до големия финал за Купата на Италия

Българския пилот Никола Цолов успя да стигне до големия финал А от състезанието за Купата на Италия по картинг на пистата Адриа. Цолов, който през 2016 г. спечели титлата у нас в клас Мини БГ, през тази записа победи в Mini в националния шампионат, а в последно време и в новосформираните Национални картинг серии.

Сега Цолов реши да премери сили на най-високо ниво на италианска земя с едни от най-добрите пилоти в света в клас Mini. И се представи много добре, въпреки множеството инциденти, в които бе замесен. Механик за уикенда а Адриа му беше Станислав Каваримов.

В квалификацията Никола се класира на 2-о място в своята група и на 5-о сред всички 64 състезатели. В първите две серии в събота Цолов се класира 6-и и 23-и, като във втория случай той бе ударен на 4-ия завой след старта от други двама пилоти.

В неделните 2 хийта 10 годишният пилот отново бе на ниво, като в първия финишира 2-и, но след наказание от 3 секунди бе класиран 3-и. Във втория обаче Цолов отново бе ударен от съперник и не можа да завърши състезанието.

Все пак това му бе достатъчно да се класира за големия финал А, където стартира 34-и и финишира 25-и след серия от добри изпреварвания. При това Цолов имаше и проблеми с мотора.

„За абсолютен дебютант, Никола показа страхотна скорост и много добри умения при изпреварване, заяви Каваримов. – Имаме още много работа за вършене, но съм сигурен, че можем да се справим като отбор.“