Никола Цолов в топ 5 в първия кръг на WSK

Никола Цолов в топ 5 в първия кръг на WSK

Никола Цолов завърши на 5-о място в своя клас MINI 60 в състезанието от първия кръг на финалите на WSK на пистата South Gardia в Италия. В уикенда участваха общо 96 пилоти от цял свят в категорията.

Механик на българския пилот бе Станислав Каваримов. На квалификациите Цолов даде 6-о време в своята група, което го нареди 16-и в общото класиране. Следваха 5 квалификационни манша.

В първия той стартира 6-и и завърши 3-и. Във втория от 5-и стана 2-и, в 3-ия от 6-и финишира 5-и, в 4-ия потегли 5-и и стигна до 2-ото място, но моторът му се повреди малко преди края. Това го остави на 30-та позиция за този манш. В 5-тия хийт стартира 6-и и финишира 4-и.

Така Цолов се класира за полуфиналите, които бяха два с по 34 състезатели. Първите 17 от всеки се класираха за големия финал. Никола се нареди 4-и в своя полуфинал, което му осигури 8-а позиция за финала.

В него Никола направи невероятно каране с много чисти изпреварвания и използва всички възможности, за да се придвижи напред. Завърши с 5-та позиция, която беше най-добрата, на която можеше да се класира с оглед на обстоятелствата.

Това е най-добрата позиция, на която български пилот завършва в Световни финали по картинг.