Нов ученик в картинг училището на Любомир Маринков

Нов ученик в картинг училището на Любомир Маринков

Нов кандидат-пилот започна обучение в училището на Любомир Маринков. Той се казва Спас от София и е на 14 години. До сега е карал само картинг под наем на пистата в Красна поляна.

В неделя на 22 ноември Спас за първи път седна в състезателен картинг на писта Пауталия в Кюстендил. Той направи общо четири пълни сесии по 20 минути.

Първият учебен ден протече съгласно програмата на картинг училището за начинаещи пилоти при много хубаво време за сезона.

Спас и Калина на пистата Пауталия

В първата сесия Спас, нормално започна много предпазливо, а и Intrepid-a още не беше настроен по неговия ръст.

В следващите сесии обаче той много бързо схвана пистата, усети динамиката на картинга и видимо вдигна темпото. Спас остана въодушевен от преживяното и заяви желание да продължи обучението си за картинг пилот.

Своята подготовка в училището продължи и Калина Николова. Това беше трети пълен тренировъчен ден за нея, където тя показа значителен напредък спрямо предишните два.

Калина направи пет пълни сесии по 20 минути, в които навъртя над 100 обиколки на пистата. Заедно с Маринков имат готова програма за тренировки през зимата така, че Калина да е готова за състезанията през 2021 година.

Онборд от тренировката на Маринков и Калина Николова (№54)