Нови надежди тестваха в Кюстендил в Открития ден на картинг спорта

Нови надежди тестваха в Кюстендил в Открития ден на картинг спорта

Нови пилоти направиха тестове по време на Открития ден на картинг спорта в Кюстендил на пистата Пауталия днес, организиран от шампиона в клас Ротакс Сениор на Националните картинг серии Любомир Маринков.

Това бяха Цветомир Петров от Лом, който кара един от картингите на Маринков с шаси Прага, и Тодор Илчев от София. Последният подкара своята машина в също от клас Ротакс Сениор.

Петров беше много внимателен в началото, като имаше трудности с дишането. След това се справи много добре, въпреки трудните условия заради студената в първите часове писта. Той навъртя над 100 обиколки в 7 сесии, като остана доволен и изяви желание да направи нов тест.

 

Илчев, Маринков и Петров по време на тестовете

Илчев със своя Бирел се представи много добре: Показа скорост и стабилност, въпреки някои грешки, и изглежда готов да се пусне в шампионата, каквито намерения има. Самият Маринков тества машината на сина си Венци – Интрепид, като навъртя около 40 тура.

Тестове направи и шампионът в Мини Бг Христо Младенов. Той тази година ще кара в по-горния клас Мини. Младенов кара със стар мотор, като въпреки това времената му бяха много добри. Христо навъртя 75 обиколки в 5 сесии.

Христо Младенов