Обявиха програмата за първия кръг в Кюстендил

Обявиха програмата за първия кръг в Кюстендил

Българската федерация по картинг обяви програмата за първия кръг от новия сезон, който ще се проведе на пистата Пауталия в Кюстендил от 21 до 23 април. През този сезон класовете ще са общо 5 – Мини БГ, Мини, Ротакс Джуинър, Ротакс Макс и KZ2.

Както обикновено петъчния ден ще бъде за свободни тренировки, а в събота до обяд ще има по още 3 свободни сесии. Следобед между 15:10 и 16:40 ч. ще се проведат всички 5 квалификации за място на старта, всяка от които по 10 мин.

В същия ден от 16:55 до 17:50 ч. ще се проведат първите 2 състезания в Мини Бг и Ротакс Джуниър.

В неделя ще има по еда 10-минутна загряваща тренировка за всички класове, след което от 10:15 ч. ще се проведат са останалите 2 състезания в тези класове, както и 2-те надпревари в Мини, Ротакс Макс и KZ2. Награждаването ще бъде от 16:00 ч.

Пълната програма можете да видите ТУК.

От федерацията обявиха и следните изисквания за участие този сезон:

  1. Гориво – Лукойл 98, зареден от бензиностанцията на изхода от града в посока София; адрес – Кюстендил, бул. Цар Освободител 328. Техническата комисия ще има налично гориво, като ще извършва постоянни проверки и при разминаване параметрите на горивото на база Техническия регламент за 2017 година ще се извършва дисквалификация.
  2. Всеки състезател трябва да има монтиран кейс/кутия за Go Pro камера на носа на картинга под номера, като е необходимо монтажа да бъде извършен на място от където се заснемат двата крака на пилота и предния спойлер. Кейсовете трябва да бъдат за модел 1 или 2 на марката Go Pro, текущите модели (4 и 5) имат по-малък и несъвместим със старите модели кейс.
  3. Клубовете, които искат да лицензират състезатели за сезон 2017, трябва да заплатят годишния си членски внос в размер на 500 лева най-късно до 20.04.2017 по банковата сметка на БФКС.
  4. Лицензите на състезателите и клубовете ще бъдат готови за втори кръг от шампионата, когато ще бъдат раздадени.