Отлична скорост и малшанс за Руйков в Сарно

Отлична скорост и малшанс за Руйков в Сарно

Любослав Руйков показа отлична скорост, но нямаше шанс във втория и финален кръг от WSK Euro Series, който се проведе миналия уикенд на пистата в Сарно, Италия.

В това състезание той кара за нов отбор – Gamoto SRL, като механик и треньор отново му беше Станислав Каваримов с помощник Димитър Златаров.

Уикендът започна много добре за Любо с 6-о време в една от тренировките. Последва 6-о време в неговата квалификационна група, а общо за квалификацията като цяло бе 17-и, което е най-доброто му класиране досега в състезание от WSK.

Съответно Руйков трябваше да стартира 6-и в хийтовете. В първия той завърши на 5-о място, а в следващите два запази скоростта си и се нареди 7-и и 6-и.

За съжаление обаче в следващия хийт нямаше късмет. При инцидент Любо бе ударен от съперник, в резултат на което той завърши предпоследен 16-и. След прегледа се оказа, че има спукана костица на китката.

Така Руйков не успя да продължи участието си в полуфиналите, за където се беше класирал (24-о място след квалификационните хийтове). Сега той е подложен на физиотерапия, като в екипа му се надяват да се възстанови за следващото си състезание след 3 седмици.