Отлична скорост, но без добър резултат за Марти Стоянов в Швейцария

Отлична скорост, но без добър резултат за Марти Стоянов в Швейцария

Мартин Стоянов показа отлична скорост по време на състезанието по картинг в Капелен, Швейцария, което бе извън шампионата. За съжаление обаче то отново не завърши с добър резултат за българския пилот.

Състезанието бе по повод 50 годишнината на пистата Лисс и фирмата Суисс Хътлес”. В клас 125 куб.см без скорости се събраха 17 пилоти с машини Х30 (ОК моторите не са разрешени). В петък Марти направи няколко сесии следобед, като за пръв път се качи на състезателен карт от 20 юни насам.

Времената му обаче много добри още от началото. Квалификацията и състезанието бяха в събота . Марти постигна полпозишън и рекорд на трасето за Х30 Senior. Всъщност само трима пилоти със KZ са били по бързи от него на тази писта!

В квалификацията, въпреки че записа пол, можеше да бъде дори още по бърз защото неговият баща и механик Мирослав Петков по някаква причина не уцели наляганията на гумите! Във квалификацията времето му беше 30.85 сек, а във второто състезание 30.88 сек и то с много по стари гуми!

Положителните неща за Марти обаче бяха до тук. В първата обиколка на първото състезание той пробва да вземе един много бърз завой на пълна газ и излетя от трасето. Докато се върне на пистата беше на половин обиколка зад предпоследния. Това е доста нетипична грешка за Стоянов.

Изглежда обаче от дългата пауза се беше пренавил, защото си водеше убедително и нямаше нужда от никакви рискове. До финала навакса само до 12 място като записа най бързата обиколка! Във втория манш стартира 12-и и завърши 4-ти пак с най-бърз тур. Така на финала Марти трябваше да стартира 7-и . За три обиколки се изкачи до 3-а позиция. Но при опит за изпреварване се сблъскаха с втория и нашия пилот отпадна.