Отлично завръщане на Никола Цолов, 3 подиума за 3 състезания

Отлично завръщане на Никола Цолов, 3 подиума за 3 състезания

Никола Цолов направи отлично завръщане на пистата след контузията. Българският пилот записа 3 подиума от 3 участия, като последният бе за 2-ия кръг и финала на състезанието Trofeo d’Autunno (есенния трофей) на пистата South Gardia в Лонато, Италия в клас Mini Nazionale.

В надпреварата участваха 34 пилоти. Цолов се представи страхотно, като бе най-бърз в квалификацията с преднина от 0.3 сек пред втория. След това спечели полуфинала и финала. В последния Цолов триумфира със солиден аванс от близо 3 секунди пред следващия го пилот.

Така българският състезател записа 3-ия си подиум от 3 състезания откакто се е върнал на пистата. Преди седмица за първия кръг за Trofeo d’Autunnо на същото трасе Цолов беше най-бърз в квалификацията. А след това в състезанието завърши 2-и като си проби път от 14-а позиция на грида.

В първото си каране след завръщането, Цолов победи в своя клас и на пистата 7 Laghi в Кастелето в кръг от регионалния шампионат на Италия.

За Никола предстоят участия на Суперфиналите на ROK Cup в края на тази седмица и след това на световните финали WSK Open Cup на 25-27 октомври.