Отмениха последния кръг от сезона в Хасково

Отмениха последния кръг от сезона в Хасково

Последният кръг от сезона в националните картинг серии беше отменен официално. Той трябваше да се състои на 14-15 ноември. Причината за отмяната е усложнената епидемиологична обстановка в страната, невъзможността да бъде осигурен медицински екип за обезпечаване на състезанието и нестабилната метеорологична прогноза.

Ето и пълното съобщение от НКС:

Във връзка с усложнената епидемиологична обстановка в страната, ежедневно нарастващия брой на заразени с COVID-19, невъзможността да бъде осигурен медицински екип за обезпечаване на състезанието и нестабилната метеорологична прогноза за VI-ти кръг на НКС 2020 – Хасково – 14-15 Ноември 2020 г, УС на БФК-НКС беше поставен в безпрецедентната ситуация да вземе тежкото решение да отмени провеждането на последния кръг от Националните Картинг Серии за Сезон 2020.

Във връзка с заповедта на Министъра на Здравеопазването забраняваща струпването на хора в затворени пространства, Българската Федерация по Картинг – НКС не може да се ангажира с дата и място за провеждането на церемонията по награждаване на призьорите от Сезон 2020. Дата и мястото ще бъдат обявени допълнително, когато условията и разпоредбите го позволяват, като БФК-НКС се ангажира да я проведе под една или друга форма преди началото на Сезон 2021.

Моля, изгледайте прикаченото по-долу видео-обръщение на Председателя на УС н БФК-НКС Росен Даскалов.

При това положение крайното класиране за сезона би трябвало е посоченото в сайта на НКС.