Първа победа за Ивон Симеонова в Rotax Junior

Първа победа за Ивон Симеонова в Rotax Junior

Ивон Симонова записа първата си победа в клас Rotax Junior. Това стана миналия уикенд на пистата в Брук, Австрия, където се проведе 3-ият кръг от австрийския шампионат по картинг RMC и 5-ия от този на FIA CEZ Zone.

На тренировките Ивон беше най-бърза, но по традиция на квалификацията съперниците се опитаха и успяха да я затворят. Така тя остана 4-а.

На тази писта външната страна е трудна за стартиране. Но въпреки това още след старта на първия финал Симеонова излезе 3-а и след това направи изпреварване и завърши втора.

Във втория манш тя стартира 2-а и още в първия завой поведе. До финала нямаше проблеми да задържи първото място. В третия манш българското момиче вече стартира първа и остана на тази позиция до финала.

В общото класиране Ивон е първа както за австрийския шампионат, така и за CEZ Zone от общо 25 участници. Механик миналия уикенд отново й беше хърватинът Сандро, а баща й Иво Симеонов помагаше в подготовката. Симеонов остана много доволен от показаното.

Идния уикенд Ивон ще кара на Брук в кръг от шампионата на Чехия и Словакия като тренировка за следващите й участия през сезона.