Първи места за Мишинков и Николов в 10-ия кръг на Лаута

Първи места за Мишинков и Николов в 10-ия кръг на Лаута

Миналата неделя се проведе 10-ият и последен редовен кръг от Летния любителски шампионат на Картинг писта Лаута. При слънчево и топло за сезона време пилотите предложиха интересни битки при изключително изравнени картове.

Състезателите както обикновено бяха разделени в 2 категории – Junior и Sprint. 9 пилоти взеха участие в състезанието Sprint Cup и се бориха за място на стълбичката.

Победител при големите стана Делян Мишинков. Той бе първи в квалификацията и водеше във финала, но в последната обиколка бе ударен от Данаил Варсано. От това се възползва Росен Тодоров, който завърши първи, следван от Мишинков, а Варсано получи наказание и бе класиран 5-и.

В суперфинала Мишинков стана убедително първи, като записа и най-бързата обиколка, за което получи 3 точки. Варсано завърши 2-и пред Стефан Марудов и така двамата заеха 3-ото и 4-ото място в класирането за кръга. Втори е Тодоров, който остана 4-и в суперфинала.

В клас Junior също 9 деца премериха сили в състезанието. Поредна победа записа Виктор Николов, който направи голям шлем с първо място във всички сесии плюс най-бърз тур. Така той събра максималните 53 т.

Втори се класира Петър Шингов, който се отличи с втори места във финала и суперфинала. Трети се класира Габриел Александров, който изпревари с 2 т. Цветелин Цонев. Пилотът от Търговище получи 2 наказания за бутане на конуси, което му попречи да се бори за призовите места.

Големият финал ще се състои на 30 октомври (неделя) и ще бъде отворен за всички желаещи.