Първо място за Ивон Симеонова във втория кръг на SSC

Първо място за Ивон Симеонова във втория кръг на SSC

Първо място в своя клас Rotax Junior постигна Ивон Симеонова във 2-ия кръг от шампионата на SSC (Sport Stil Cup), който бе също така кръг и от шампионата на RMC Словения на пистата в Птуй.

Българското момиче използва състезанието като подготовка за първия кръг от Академията на ФИА, който ще се състои идния уикенд във Вал Д‘Аргентон, Франция. Там тя ще участва като шампионка на Австрия, а представител на България ще бъде Любослав Руйков.

В Словения миналия уикнед Симеонова постигна първо време в квалификацията – 43.534 сек, като изпревари втория със 75 хилядни. Тя даде най-доброто си постижение в последната 6-а обиколка, като единствена достигна 83 км/ч средна скорост.

Последва победа в първото състезание за Ивон с аванс от 2.5 сек пред втория. След това в състезание 2 тя отново беше над всички, като води от старта до финала. В последната 3-а надпревара Симеонова финишир 4-а, а заради наказание от 5 сек за спойлер бе класирана 5-а.

Това й беше напълно достатъчно за първто място в крайното класиране със събрани 61 точки, с 8 повече от втория Юр Левар. Механик и в това състезание на Ивон беше хърватинът Сандро, а баща й Иво Симеонов остана много доволен от представянето й.