Пето място за Ивон Симеонова в 3-ия кръг на CEE

Пето място за Ивон Симеонова в 3-ия кръг на CEE

Ивон Симеонова взе участие в 3-ия кръг от шампионата на CEE Rotax Max Challenge, който се проведе миналия уикенд на пистата Speedworld вБрук, Австрия. Българското момиче се състезава в клас Rotax Junior, като неин механик беше Сандро от Сърбия.

По традиция уикендът започна добре за Ивон, която постигаше най-добри времена в тренировките. В квалификацията обаче отново нямаше шанс. Сесията бе с продължителност само 5 минути и в нея се случиха опасни инциденти на 2 пъти. Така Симеонова направи само 1 бърза обиколка и остана едва 9-а в класирането.

Това я постави в доста неизгодна позиция за състезанията. Въпреки това в първото тя навакса до 4-а позиция. Във финала Ивон се класира 7-а, като на това трасе 4-ото място от външана страна е много неподходящо за потегляне. Това доведе до изоставане до 11-а позиция след старта.

В последното 3-о състезание (суперфинал) Ивон стигна до 5-ото място, като дълго време се движеше 4-а. В общото класиране за кръга българката е на 5-о място, само на 1 точка зад 4-ия.